2013. dec. 30.

Kreatív Konyha:Leveles tészta


  • 25 dkg vaj (lm)
  • fél kg + 2 ek liszt
  • 1 tojás
  • 2,5 vagy 3 dl tej (nem lm)
  • 2 dkg élesztő
  • 5 dkg cukor
  • 1 kiskanál só
  1. A hideg vajat felkockázzuk, robotgéppel öszzedolgozzuk a liszttel, téglalapot formázunk, befóliázzuk és fagyasztóba tesszük.
  2. A többi hozzávalót összekeverjük, keményre gyúrjuk, ujjnyi vastagra kinyújtjuk.
  3. A fagyasztóból kivett alapot a tészta közepére tesszük, és becsomagoljuk, 10 percre hűtőbe tesszük, inkább tovább legyen bent, hogy a vaj kevésbé olvadjon meg.
  4. Itt jön a hajtás:
  • ujjnyi vastagra kinyújtás (a rövidebb oldala felénk)
  • felülről harmadáig lehajtás
  • alulról a maradék tészta ráhajtása
  • ujjnyi vastagra kinyújtás (a hosszabb oldala felénk)
  • tészta közepe megjelölése
  • mindkét oldal felhajtása középig
  • két összehajtott fél egymásra
  • összenyomás
  • félbehajtás
  • fóliába csomagolás
  • 1 óra a hűtőben majd a műveletek ismétlése 2X

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése