2013. szept. 24.

Kreatív Konyha: Alma-körte lekvár

*kiemelt bejegyzés*
Mostanában sok lehullot és ezért kicsit sérült körte és alma van a gyümölcsfák alatt, de föl lehet ezeket használni.

Honnan szerezzek gyümölcsöt?
A kerti fák alól össze lehet szedni, de a bolti is hadználható.

Miért kell bele zselatin?
Elég furcsa az, hogy ez a recept ír bele zselatint. Ez zselésíti picit. Ha sok almát teszünk bele akkor az almágan lévő pektintől zselésebb lesz.

A recept:

Ezt át lehet (sőt szinte kell) írni a nálunk lévő gyümölcsre

Pl:1kg alma ( én kevesebbel készítettem, mint amennyi körte)
1kg körte
25dkg cukor
Kicsi zselatin

A gyümölcsöket megpucoljuk (így kapjuk a megadott mennyiséget) és ledaráljuk. Ha egy kicsi citromlevet csöpögtetünk a gyümölcsökre akkor kevésbé barnul meg. Üvegeket kimossuk, kifőzzük vagy a mosogatógépben magas hőmérsékleten kimossuk, így csírátlanítjuk. A gyümölcsöt egy ki vízzel feltesszük főni, beletesszük a cukrot és a zselatint. Amikor elkezd forrni várunk 10-15 percet és a lekvárt üvegekbe töltjük. Az üvegeket bezárjuk, 10 percre fejtetőre állítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése