2011. nov. 7.

Hecsedli

*Kiemelt Bejegyzés*
  • 4 db 2,4 dl-es üveg
  • 80 dkg csipkebogyó
  • 80 dkg kristálycukor
  • 1 citrom leve
  1. A szépen beérett csipkebogyókat leszedjük, megmossuk lecsöpögtetjük.
  2. Levágjuk az elejét, végét, félbevágjuk, kikapargatjuk a magokat.
  3. Amikor kész, egy lábosba beleteszünk annyi vízzel, hogy ellepje.
  4. 45 percen keresztül főzzük.
  5. Amikor kész, átpaszírozzuk és hozzáadjuk a cukrot és a citromot.
  6. 4 percig rotyogtatjuk.
  7. Rögtön üvegekbe töltjük lezárjuk.
  8. 5 percig fejtetőre fordítjuk.
Tippek:
  • Kesztyűbe csináljuk.
  • Az üvegeket először félig töltjük melegvízzel 1 percig forraljuk utána teletöltjük és 15 másodpercig forraljuk kiöntjük a vizet és utána tesszük a lekvárokat nehogy elpattanjon az üveg.
  • Ne tegyük kicsi edénybe mert kiforr.

1 megjegyzés:

  1. Most készül. Sok munka a pucolás, szúrós a csipkebogyó, de ,jó az illata. Köszönjük a receptet.

    VálaszTörlés